Καταψηφίστε την τροπολογία Μουζάλα που οδηγεί στη πλήρη κατάργηση του προσφυγικού δικαίου

LIMANIPEIRAIA-03-2016ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Καταψηφίστε την τροπολογία Μουζάλα που οδηγεί στη πλήρη κατάργηση του προσφυγικού δικαίου

Η τροπολογία του Αναπληρωτή Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα με την οποία δημιουργούνται νέες δευτεροβάθμιες επιτροπές προσφυγών, με τη συμμετοχή δικαστών, αποτελεί χοντροκομμένη παρέμβαση στις υπάρχουσες επιτροπές που “δεν συνεμορφώθησαν προς τας υποδείξεις”.
Είναι πανθομολογούμενο ότι το Υπουργείο είναι δυσαρεστημένο από αποφάσεις των σημερινών δευτεροβάθμιων Επιτροπών, οι οποίες έκριναν ως παραδεκτές τις αιτήσεις ασύλου προσφύγων και ακύρωσαν έτσι τις απορριπτικές αποφάσεις των πρωτοβάθμιων Επιτροπών, που λειτουργούν στα νησιά, με την αιτιολογία ότι η Τουρκία αποτελεί “ασφαλή τρίτη χώρα”.
Όσες και όσοι επιχειρηματολογήσαμε ενάντια στη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και την ψήφισή της από την ελληνική Βουλή στη 1/4/2016 δικαιωνόμαστε στην εκτίμησή μας ότι Ευρωπαϊκή Ένωση και ελληνική κυβέρνηση κινούνται σε κατεύθυνση παραβίασης και εν τέλει κατάργησης του προσφυγικού δικαίου.
Η τροπολογία Μουζάλα ολοκληρώνει, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, την αντι-προσφυγική στροφή της κυβέρνησης, η οποία νομοθετεί κάτω από τις προσταγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όχι μόνο στα Μνημόνια, αλλά πλέον και στο προσφυγικό.
Καλούμε σε καταψήφιση της τροπολογίας και κλιμακώνουμε τη δράση μας για τα δικαιώματα των προσφύγων και των μεταναστών στη χώρα μας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s