H εκδήλωση αλληλεγγύης των συνδικάτων και της ΚΕΕΡΦΑ στις 20 Απρίλη στο Λιμάνι του Πειραιά

PEIRAIAS FOTOH εκδήλωση αλληλεγγύης των συνδικάτων και της ΚΕΕΡΦΑ στις 20 Απρίλη στο Λιμάνι του Πειραιά
Σπάζοντας την απαγόρευση που προσπάθησαν να επιβάλουν η Διοίκηση του ΟΛΠ και ο υπουργός Δρίτσας, έγινε με μεγάλη επιτυχία την Τετάρτη 20 Απρίλη στο Λιμάνι του Πειραιά η προγραμματισμένη συγκέντρωση -εκδήλωση των συνδικάτων, των δημοτικών κινήσεων και της ΚΕΕΡΦΑ. Η πύλη Ε2 του Λιμανιού πλημμύρισε από πολύχρωμα αντιρατσιστικά πανώ, ενώ στη διάρκεια της εκδήλωσης ναυτεργάτες, εκπαιδευτικοί, γιατροί, φοιτητές, άνεργοι ενώθηκαν μαζί με τους πρόσφυγες από το Αφγανιστάν και τη Συρία, στέλνοντας το μήνυμα ότι ο Πειραιάς είναι και θα παραμείνει Λιμάνι της προσφυγιάς και της αντίστασης στο ξεπούλημα του ΟΛΠ στην Cosco.

Η ΚΕΕΡΦΑ χαιρετίζει τα σωματεία: Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), Εργατοϋπαλλήλων Καπνοβιομηχανίας «ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ», Σύλλογο Υπαλλήλων ΝΑΤ, Πανελλήνιο Σύλλογο Συνταξιούχων Εργαζόμενων στην Ναυτιλία και τον Τουρισμό (ΤΑΝΠΥ), Πανελλήνιο Σύνδεσμο Συνταξιούχων ΝΑΤ, ΠΟΣΠΕΡΤ, Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ), Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), Σωματείο Εργαζομένων Νοσoκομείου Γεννηματάς, καθώς και το Συντονισμό Ενάντια στα Μνημόνια και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που κάλεσαν και συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Χαιρετίζει επίσης τους εκατοντάδες πρόσφυγες από τη Συρία και το Αφγανιστάν που συμμετείχαν και πήραν το λόγο στην εκδήλωση μεταφέροντας τα αιτήματά τους.

Την εκδήλωση συντόνισαν ο Θανάσης Διαβολάκης, πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά, η Κατερίνα Θωίδου Δημοτική Σύμβουλος Νίκαιας και ο Νίκος Κροκίδης Γραμματέας της ΠΕΝΕΝ. Το λόγο πήραν ο Αντώνης Νταλακογεώργος πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ, ο Χαμαγιούν Ομάρ Αφγανός πρόσφυγας, ο Νεκτάριος Χατζηανδρέου εκπαιδευτικός μέλος της ΕΛΜΕ, Πειραιά, ο Πέτρος Κωνσταντίνου συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ, ο Γιάννης Λειβαδάρος από το ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Κερατσινίου, ο Γιώργος Μακρινός πρόεδρος ΣΕΜ Δήμου Κορυδαλλού, ο Κώστας Παπαδάκης Δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής στη Δίκη της Χρυσής Αυγής, η Ζαννέτα Λυσικάτου γιατρός στο Αγλαϊα Κυριακού και μέλος του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ και ο Αφγανός πρόσφυγας Φεζολά. Ξεχωριστή στιγμή της εκδήλωσης ήταν όταν το λόγο πήρε ο Σύριος πρόσφυγας Αμζάτ θέτοντας τα αιτήματα των προσφύγων για ιατρική περίθαλψη, στέγαση, εργασία.

Τα κεντρικά ζητήματα που αναδείχθηκαν από τις τοποθετήσεις των ομιλητών ήταν ότι η ενωμένη κοινή δράση του οργανωμένου εργατικού κινήματος και των προσφύγων έχει τη δύναμη να αποτρέψει την οποιαδήποτε απόπειρα βίαιης εκκένωσης του Λιμανιού, να διεκδικήσει άσυλο και δικαιώματα για τους πρόσφυγες, να βάλει τέλος στις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης που έχει η πολιτική της κυβέρνησης επιβάλει στους πρόσφυγες, να καταργήσει την Συμφωνία της ντροπής Κυβέρνησης-ΕΕ-Τουρκίας, να βάλει τους φασίστες της Χρυσής Αυγής στη φυλακή.

Σχολιάστε