Η Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δικαιώνει τους εργάτες γης της Ν.Μανωλάδας. Ώρα να νομιμοποιηθούν όλοι οι μετανάστες!

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Η Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δικαιώνει τους εργάτες γης της Ν.Μανωλάδας.
Ώρα να νομιμοποιηθούν όλοι οι μετανάστες!

Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δικαιώνει την προσφυγή των 42 εργατών γης που αδικήθηκαν κατάφωρα όταν κατήγγειλαν την δολοφονική επίθεση των μπράβων της εργοδοσίας της Βαγγελάτος ΑΕ στα φραουλοχώραφα της Ν.Μανωλάδας τον Απρίλη του 2013.

Η απόφαση αναδεικνύει την ολιγωρία σε όλη την διαδικασία, από την εισαγγελία της Αμαλιάδας μέχρι την απόφαση-ντροπή του Δικαστηρίου της Πάτρας. Ζητά να αποζημιωθούν τα θύματα και χρηματικά με ποσά περίπου από 16.000 έως 20.000 ο καθένας.

Καταλογίζει ευθύνες στο ίδιο το κράτος καθώς είχε υποχρέωση να αποτρέψει την καταναγκαστική εργασία στα φραουλοχώραφα, κάτι που ήταν γνωστό από το 2008 τουλάχιστον.
Πρόκειται για απόφαση ότι ο θεσμικός ρατσισμός έχει βαθιές ρίζες στην Ελλάδα μ ε ΄θύματα ένα κομμάτι της εργατικής τάξης που βιώνει εργοδοτική τρομοκρατία και στέρηση δικαιωμάτων με την ανοχή και την κάλυψη των αστυνομικών και δικαστικών αρχών.

Η ΚΕΕΡΦΑ και η Ένωση Μεταναστών Εργατών είχαν στηρίξει την απεργιακή κινητοποίηση και τα μαζικά συλλαλητήρια μετά την δολοφονική επίθεση των αφεντικών και μαζί με πλήθος συνδικάτων, φορέων και συλλογικοτήτων στήριξαν την καμπάνια για την καταδίκη των μπράβων των αφεντικών στα δικαστήρια της Πάτρας.

Από τότε τα θύματα δεν βρήκαν δικαιοσύνη, ούτε καν για την παραγραφή των άδικων δικαστικών προστίμων που τους επέβαλε το Δικαστήριο Πάτρας και ανέλαβε άμεσα να το εισπράξει η Εφορία.
Σήμερα όσο ποτέ είναι αναγκαίο να προχωρήσει η μαζική νομιμοποίηση όλων των μεταναστών, καθώς χιλιάδες εξακολουθούν να δουλεύουν στα χωράφια και σε βιοτεχνίες υπό καθεστώς μαύρης απασχόλησης, συχνά απλήρωτοι, χωρίς κοινωνική ασφάλιση. Ελίναι ντροπή να μαντρώνονται ξανά στην Αμυγδαλέζα και την Κόρινθο και η κυβέρνηση να προχωράει σε απελάσεις.

Στην Εργατική Πρωτομαγιά οι μετανάστες μαζί με τους πρόσφυγες και όλη την εργατική τάξη θα δώσουν δυναμικό παρών, διεκδικώντας μεροκάματα, χαρτιά και μια καλύτερη ζωή.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s