ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΣΤΙΣ 27 ΙΟΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΟΝ ΙΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

keerfa 27juneΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΣΤΙΣ 27 ΙΟΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΟΝ ΙΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Αγαπητοί συναγωνιστές και συναγωνίστριες

Η δολοφονία της Τζό Κόξ στη Βρετανία από ένα άτομο με σχέσεις με ναζιστικές οργανώσεις αναδεικνύει την αναγκαιότητα να συντριβεί η φασιστική απειλή πριν φτάσουμε σε ακόμη χειρότερες εξελίξεις.

Η δίκη της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα είναι ένας σταθμός σε αυτήν την προσπάθεια, αποτέλεσμα της έκρηξης του αντιφασιστικού κινήματος και της δράσης του εργατικού κινήματος που ανάγκασε τις κυβερνήσεις να αποσύρουν την ιδιότυπη ασυλία προς την Χρυσή Αυγή από απολάμβανε από κρατικούς, αστυνομικούς και δικαστικούς μηχανισμούς.

Η συνέχιση και η ολοκλήρωση της δίκης με την καταδίκη της ηγεσίας της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης είναι αίτημα του εργατικού κινήματος. Είναι ο δρόμος για να μην μπορέσει να ξαναβγεί  στις γειτονιές καμιά φασιστική συμμορία. Για αυτό και επιμένουμε να μην αποδεχόμαστε αυτή τη ναζιστική συμμορία ως ένα άλλο «νόμιμο πολιτικό κόμμα». Στεκόμαστε εμπόδιο στις προσπάθειες των χρυσαυγιτών να παίξουν το χαρτί του ρατσισμού και της ισλαμοφοβίας και  να παρουσιαστούν ως επιτροπές αγανακτισμένων κατοίκων κατά των προσφύγων. Ηδη, οι επιθέσεις τους με σιδερόβεργα κατά δημοσιογράφου στον Πειραιά στις 8 Απρίλη δείχνουν ότι επιχειρούν να επανέλθουν. Είναι απαράδεκτη η ανοχή της δράσης των υπόδικων χρυσαυγιτών σε οργανωμένες επιθέσεις κατά αγωνιστών των κινημάτων.

H δίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής  θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα, με πολλές συνεδριάσεις στο Εφετείο Αθηνών, μετά τις κινήσεις της οικογένειας Φύσσα και των συνηγόρων πολιτικής αγωγής . Ωστόσο, η διοίκηση του Εφετείου άφησε ανοιχτό το παράθυρο  να επαναφέρει τη δίκη στις φυλακές του Κορυδαλλού, γι αυτό άλλωστε εξακολουθούν να υπάρχουν συνεδριάσεις στο Κορυδαλλό στις 24 και 28 Ιούνη και στις 19 Ιούλη.

Οι επόμενες ημερομηνίες της δίκης στο Εφετείο είναι οι εξής: η πρώτη στις 27 Ιούνη όπου καλούμε σε αντιφασιστική συγκέντρωση στις 8.30πμ στην Λ.Αλεξάνδρας και Λουκάρεως. Ακολουθούν δίκες στις 30 Ιούνη και τον Ιούλιο στις 4,8,11,14,15,21 και 25.

Σας καλούμε να στηρίξετε την καμπάνια με απόφαση για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, με ορισμό αντιπροσωπείας-παρατηρητών στη δίκη που θα την παρακολουθεί και με οικονομική ενίσχυση για πλατεία ενημέρωση του κόσμου.

Στείλτε τις ενισχύσεις σας στον Λογαριασμό

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
Αρ. Λογαριασμού 167 470832-65, ΙΒΑΝ GR78 0110 1670 0000 1674 7083 265
ΚΩΔ. SWIFT ΤΡΑΠΕΖΑΣ-BIC ETHNGRAA

 

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ  ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 27 ΙΟΥΝΗ, 8.30ΠΜ, ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, Λ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΡΕΩΣ

Να καταδικαστούν οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής

Η δολοφονία της βρετανίδας βουλευτίνας του Εργατικού Κόμματος Τζό Κόξ από άτομο με σχέσεις με νεοναζιστικές οργανώσεις, είναι μια προειδοποίηση για το που μπορούν να φτάσουν στην Ευρώπη οι φασίστες, αν δεν τους σταματήσουμε αποφασιστικά εδώ και τώρα.  Η Τζούντυ Κόξ πρωτοστατούσε στον αγώνα για υποδοχή των προσφύγων στη χώρα της,

Η συνέχιση της δίκης και η καταδίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα αποτελεί κεντρικό σταθμό για να πισωγυρίσουν παντού οι φασίστες. Η μεταφορά της δίκης στο Εφετείο μετά το δραματικό διάβημα της Μάγδας, μητέρας του Παύλου Φύσσα  ανοίγει τη δυνατότητα να φτάσουμε στην ολοκλήρωση της δίκης και στην τιμωρία των νεοναζί δολοφόνων της Χρυσής Αυγής. Είμαι μια μάχη για όλο το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα, για κάθε δημοκράτη που θέλει να μπει τέλος στην ασυλία που απολάμβανε η Χρυσή Αυγή και την κάλυψη της δράσης της από το κρατικό μηχανισμό και την Αστυνομία.

Με την μαζική μας παρουσία τόσο στην αίθουσα του Εφετείου όπου τα θύματα των δολοφονικών επιθέσεων στέκονται αντιμέτωπα με την ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσή Αυγής, όσο και στις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις έξω από το Εφετείο Αθηνών, στέλνουμε το μήνυμα ότι είναι ώρα να τελειώνουμε με τα δολοφονικά τάγματα εφόδου των φασιστών.

Δεν θα επιτρέψουμε στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής που δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν και επιτέθηκαν με αγριότητα κατά των Αιγύπτιων ψαράδων,  των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και εκατοντάδων άλλων μεταναστών, αγωνιστών, ομοφυλόφιλων, Ρομά, γυναικών να παριστάνουν το «νόμιμο πολιτικό κόμμα.»

Δεν θα επιτρέψουμε την επανεμφάνιση των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής στις γειτονιές μας, φορώντας  τον μανδύα των «επιτροπών κατοίκων» δήθεν αγανακτισμένων, χύνοντας ρατσιστικό δηλητήριο κατά των προσφύγων, οι οποίοι έρχονται στη χώρα μας κατατρεγμένοι από τους πολέμους και τις καταστροφές. Ηδη, οι επιθέσεις τους με σιδερόβεργα κατά δημοσιογράφου στον Πειραιά στις 8 Απρίλη δείχνουν ότι επιχειρούν να επανέλθουν. Είναι απαράδεκτη η ανοχή της δράσης των υπόδικων χρυσαυγιτών σε οργανωμένες επιθέσεις κατά αγωνιστών των κινημάτων.

Απαιτούμε την άμεση διακοπή κάθε διευκόλυνσης και οικονομικής ενίσχυσης στην εγκληματική ναζιστική οργάνωση από τη Βουλή.

Στηρίζουμε την κινητοποίηση την πρώτη μέρα μεταφοράς της δίκης της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο την Δευτέρα 27 Ιούνη Αθηνών, με στάση εργασίας  9πμ-11πμ και συγκέντρωση στις 8.30πμ στην Λ.Αλεξάνδρας και Λουκάρεως

Στηρίζουμε την αντιφασιστική κινητοποίηση διαρκείας  με παρουσία στην αίθουσα του δικαστηρίου και στις συγκεντρώσεις έξω από το Εφετείο Αθηνών στις 30 Ιούνη  αλλά και στις υπόλοιπες δικάσιμους του Ιούλη:  4,8,11,14,15,21 και 25.

Συμμετέχουμε με αντιπροσωπεία ως παρατηρητές στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Eνισχύουμε οικονομικά την καμπάνια για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s