Θέατρο ντροπής από Σταύρο Θεοδωράκη και Δημάρχους ενώ οι πρόσφυγες εξεγείρονται στη Μόρια

ellinik1ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Θέατρο ντροπής από Σταύρο Θεοδωράκη και Δημάρχους ενώ οι πρόσφυγες εξεγείρονται στη Μόρια

Πιο υποκριτική περιοδεία δεν θα μπορούσε να οργανώσει ο Σταύρος Θεοδωράκης, πλαισιωμένους από τους τρείς Δημάρχους όμορων Δήμων γύρω από το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού όπου βρίσκονται οι πρόσφυγες.
Την ίδια ώρα στη Μυτιλήνη, οι πρόσφυγες προχωρούσαν σε εξέγερση ενάντια στην αθλιότητα του περιορισμού τους στο νησί ενώ η κυβέρνηση δεν προχωρά την διαδικασία εξέτασης των αιτήσεων ασύλου. Κάνανε ολόκληρη τη Μυτιλήνη, ανοιχτή Αμυγδαλέζα για χιλιάδες πρόσφυγες με την απαγόρευση αναχώρησης προς τον Πειραιά.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης εμφανίστηκε στο Ελληνικό, χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στο Ελληνικό, εμφανίστηκε σε μια πρωτοβουλία που ζητάει την «αποσυμφόρηση» του χώρου, λες και τα γυναικόπαιδα που βρίσκονται εκεί έχουν στριμώξει τον οποιονδήποτε.
Δύσκολα μπόρεσε να κρύψει τη ρατσιστική του ατζέντα που πάει χέρι-χέρι με την «αξιοποίηση» του χώρου για τα συμφέροντα της Lamda Development. Όνειρο τους δεν είναι να γίνει ο χώρος του πρώην αεροδρομίου Μητροπολιτικό Πάρκο, ανοιχτό στους κατοίκους όλης της Αττικής, αλλά η νέα Αθηναϊκή Ριβιέρα των «επενδυτών» κερδοσκόπων που θέλουν αν φτιάξουν καζίνο.
Όσον, αφορά τους Δημάρχους Ελληνικού-Αργυρούπολης, Αλίμου και Γλυφάδας, αντί να διεκδικήσουν οικονομική ενίσχυση των δομών πρόνοιας και αλληλεγγύης των Δήμων τους, μαζικές προσλήψεις προσωπικού, ευθυγραμμιζόμενοι με το αίσθημα αλληλεγγύης των ίδιων των χιλιάδων κατοίκων της περιοχής που στηρίζουν τους πρόσφυγες, συμπεριφέρονται λες και οι πρόσφυγες είναι χωματερή.
Ας δώσουν αξιοπρεπείς χώρους για την φιλοξενία των προσφύγων μέσα στον ιστό των πόλεων και όχι να αναζητάνε νέες Μόριες σε απόμακρα εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα.
Ας πάρουν οι ίδιοι την πρωτοβουλία να ενισχυθεί ο Ασκληπιείο Βούλας ώστε να υπάρχει η αναγκαία περίθαλψη στο Ελληνικό.
Ας ανακοινώσουν βήματα για την εγγραφή των παιδιών στα νηπιαγωγεία και τα σχολεία.
Το κίνημα αλληλεγγύης θα συνεχίσει να δίνει την μάχη ενάντια στην βάρβαρη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, τους μαζικούς εγκλεισμούς σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις άθλιες συνθήκες διαβίωση των προσφύγων, διεκδικώντας ανοιχτές πόλεις για όλους, ελεύθερη μετακίνηση από τα νησιά, ανοιχτά σύνορα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s