Ανοιχτή επιστολή προς υπουργό κ.Μουζάλα για την μαζική απεργία πείνας στο Ελληνικό

13139018_766408620161696_4278335747882786759_nΑνοιχτή επιστολή προς υπουργό κ.Μουζάλα για την μαζική απεργία πείνας στο Ελληνικό

Αγαπητέ κύριε υπουργέ, το ποιος λέει αλήθεια για την ποιότητα του φαγητού στο Ελληνικού και ποιος όχι το ξέρουν πολύ καλά οι ίδιοι οι πρόσφυγες.
Σήμερα, λοιπόν η ποιότητα του φαγητού ήταν πολύ καλή σε σύγκριση με τις προηγούμενες μέρες. Έχουν αποτελέσματα οι αγώνες των προσφύγων.
«Eφτιαξε» το φαγητό όπως λένε σήμερα οι πρόσφυγες μετά την κινητοποίηση τους.
Αντί για άλλη απάντηση στα περί «ψεύδους» σας προτείνω να ακούσετε την φωνή των προσφύγων όπως καταγράφεται στο ηχητικό που μας εστάλη.
Σε αυτό ο πρόσφυγας από το Ελληνικό μιλάει για την μαζική απεργία πείνας που έγινε την Δευτέρα (έτσι την ονόμασαν οι ίδιοι άλλωστε) για το φαγητό και το νερό. Η ΚΕΕΡΦΑ επιδιώκει να είναι η φωνή των προσφύγων.
Για την ΚΕΕΡΦΑ
Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας

 

Statement of refugee from Elliniko camp 1
Δήλωση πρόσφυγα για την απεργία πείνας στο Ελληνικό

Statement of refugee on hunger strike in Elliniko camp 2
Δήλωση πρόσφυγα για την απεργία πείνας στο Ελληνικό 2

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 11 Μαΐου 2016 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΟΥΖΑΛΑΣ Σταδίου 27 & Δραγατσανίου 2, 10183
Πληροφορίες: 213.1364944, 213.1364946 ΦΑΞ:213.1364418
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η «είδηση» σχετικά με απεργία πείνας στο Ελληνικό είναι ψευδής. Πρόκειται για μια είδηση η οποία διαχύθηκε από την οργάνωση ΚΕΕΡΦΑ με Δελτίο Τύπου υπό τον τίτλο «Μαζική απεργία πείνας προσφύγων για το άθλιο φαγητό και νερό στο Ελληνικό».
Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι ολόκληρες «ειδησεογραφικές καμπάνιες» βασίζονται κάποιες φορές σε ψευδείς, κατασκευασμένες ειδήσεις, χωρίς διασταύρωση και χωρίς ενημέρωση από τους αρμόδιους φορείς.
Χθες, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής κάλεσε δημοσιογράφους από ελληνικά και διεθνή μέση στο κέντρο του Ελληνικού, προκειμένου να διαπιστώσουν ιδίοις όμασσι το αναληθές του ισχυρισμού της ΚΕΕΡΦΑ περί μαζικής απεργίας πείνας εξαιτίας κακής ποιότητας φαγητού και νερού.
Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής δεν ισχυρίσθηκε ποτέ ότι οι συνθήκες παραμονής των προσφύγων και των μεταναστών είναι ιδανικές. Η «είδηση», όμως, ότι υπάρχει πρόβλημα με την ποιότητα της σίτισης, την οποία έχει αναλάβει ο στρατός, όπως και με την ποιότητα του νερού, το οποίο είναι το πόσιμο νερό που παράγεται από την ΕΥΔΑΠ, είναι αναληθής.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s