Αλληλεγγύη στους εξεγερμένους πρόσφυγες στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στη Μόρια Μυτιλήνης

moria1461686632ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Αλληλεγγύη στους εξεγερμένους πρόσφυγες στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στη Μόρια Μυτιλήνης

Άμεση απελευθέρωση όλων τώρα, με κλείσιμο των Γκουαντάναμο της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας

Η εξέγερση των ανηλίκων προσφύγων στη Μόρια της Μυτιλήνης γενικεύτηκε με τη συμμετοχή εκατοντάδων προσφύγων σε όλο το στρατόπεδο συγκέντρωσης. Ήταν έκφραση της δίκαιης αγανάκτησης για τη φυλάκιση ανθρώπων, που το μόνο έγκλημα τους ήταν ότι προσπάθησαν να ξεφύγουν από το θάνατο στις χώρες καταγωγής τους.

Είναι κατάντια και ξεπεσμός η προσπάθεια του Γ. Μουζάλα να εξηγήσει την εξέγερση ως «αποτέλεσμα διαμάχης προσφύγων διαφορετικών εθνοτήτων», λες και έκανε αστυνομικό ρεπορτάζ ρατσιστικής έμπνευσης Το αίτημα τους ήταν απλό: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

Οι τελευταίες απελάσεις ήταν ο πραγματικός πυροδότης της εξέγερσης καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εφαρμόζει κατά γράμμα τη ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, προχωρώντας σε μαζικές ρατσιστικές απελάσεις προς την Τουρκία.

Είχαν προηγηθεί «αποφάσεις» επιτροπών ασύλου, που έστελναν στην Τουρκία Σύριους πρόσφυγες με μόνη αιτιολογία ότι η χώρα αυτή «αποτελεί ασφαλή προορισμό».

Καλούμε τα εργατικά συνδικάτα και την αριστερά να στηρίξουν το δίκαιο αγώνα για να μην γίνουν τα νησιά του Αιγαίου Γκουαντάναμο της ΕΕ και να απαιτήσουν την άμεση απελευθέρωση όλων των προσφύγων.

Το κίνημα αλληλεγγύης δεν θα πτοηθεί από καμία στοχοποίηση και καμία καταστολή. Θα βρεθούμε στο πλευρό των προσφύγων, απαιτώντας να ανοίξουν τώρα οι πόλεις και οι γειτονιές για τους πρόσφυγες, να μην κλειστούν οι πρόσφυγες σε γκέτο έξω από τις πόλεις, να ανοίξουν τα σχολεία για να γραφτούν τα παιδιά και τα νοσοκομεία για περίθαλψη.

Μαζί θα αγωνιστούμε για να έχουμε δουλειές, παιδεία, υγεία και ασφάλιση κόντρα στους οικονομικούς δολοφόνους της ΕΕ και του ΔΝΤ, που όταν δεν ρίχνουν βόμβες μαζί με το ΝΑΤΟ και τη Ρωσία στη Μ.Ανατολή, την Ασία και την Αφρική επιβάλλουν μνημόνια-σφαγείο και ρατσιστικές συμφωνίες κατά των προσφύγων. Δεν θα τους περάσει!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s