Εκδήλωση, Τρίτη 26 Απρίλη 2016, 6.30μμ, Ελληνικό – Πρόσφυγες καλοδεχούμενοι

Εκδήλωση, Τρίτη 26 Απρίλη 2016, 6.30μμ, Ελληνικό, Xώρος αφίξεων, Παλιό αεροδρόµιο
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΛΟ∆ΕΧΟΥΜΕΝΟΙ
ΟΧΙ ΣΤΡΑΤΟΠΕ∆Α ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ-ΟΧΙ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ
ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΧΩΡΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ
ΑΣΥΛΟ KAI ∆ΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΠΑΙ∆ΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΕ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ

KEERFA-Elliniko-26-APR-2016-poster

Θα χαιρετήσουν:
Xρήστος Κορτζίδης
, επικεφαλής ∆ηµοκρατικής Συνεργασίας,
Ελένη Πορτάλιου
, Πρωτοβουλία κατά του ΤΑΙΠΕ∆,
Χρήστος Ευθυµίου
, πρόεδρος Συλλόγου Υπαλλήλων ∆ήµου, Αγ.∆ηµητρίου,
Εκπρόσωποι προσφύγων από το χώρο του Ελληνικού,
Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος
, Κοινωνική Κουζίνα «ο άλλος άνθρωπος»,
Zανέτα Λυσικάτου
, γιατρός-Γ.Σ. ΟΕΝΓΕ, Νοσοκοµείο Παίδων Αγλ. Κυριακού,
Πέτρος Κωνσταντίνου
, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ

Όλοι όσοι ταχθήκαµε στο πλευρό των προσφύγων δείχνοντας την αλληλεγγύη µας θεωρούµε πρόκληση το γεγονός ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ψήφισε από τη βουλή την 1η Απρίλη το αντι-προσφυγικό νοµοσχέδιο που προσαρµόζει τη ρατσιστική Συµφωνία ΕΕ-Τουρκίας στην ελληνική νοµοθεσία. Η εφαρµογή αυτής της συµφωνίας σηµαίνει πρακτικά ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει το επόµενο διάστηµα στην αναγκαστική εκκένωση του Παλιού Αεροδροµίου, µε στόχο τη µεταφορά των προσφύγων σε κέντρα κράτησης-φυλακές και στη συνέχεια την απέλασή τους πίσω στην Τουρκία.
Ο ∆ήµαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γ. Κωνσταντάτος χέρι-χέρι µε την Ελληνικός ΑΕ επιδίδονται σε µια απροκάλυπτη εκστρατεία κατά των προσφύγων στο Ελληνικό. Σε εκδηλώσεις που διοργανώνει δηλώνει ότι οι πρόσφυγες δεν µπορούν να λούζονται στις ίδιες παραλίες µε τους υπόλοιπους! Η πρόεδρος της Ελληνικός ΑΕ βιάζεται να ξεπουλήσει την δηµόσια υπηρεσία και απαιτεί την εκκένωση από τους πρόσφυγες. Αυτές οι µεθοδεύσεις δεν πρέπει να περάσουν γιατί ανοίγουν το δρόµο στους φασίστες.
Αυτός ο νόµος που ξεκίνησε να εφαρµόζεται από τις 4 Απρίλη, έχει ήδη βρει απέναντί του το µεγάλο κίνηµα αλληλεγγύης από τη Χίο και τη Λέσβο µέχρι τον Πειραιά και τα Γιάννενα. Χρειάζεται το σύνολο των σωµατείων, των ∆ηµοτικών Συµβουλίων, των εργαζόµενων, της νεολαίας και των αλληλέγγυων στις περιοχές των Νοτίων να µπούµε φραγµός στην νέα συµφωνία.
Παράλληλα χρειάζεται να µην αφήσουµε τους φασίστες να παίξουν το χαρτί του ρατσισµού και της ισλαµοφοβίας όπως στον Πειραιά µε συγκεντρώσεις µίσους.
Καταδικάζουµε την προκλητική συνεργασία Αστυνοµίας-Χρυσής Αυγής στον Πειραιά και την εγκληµατική δράση των ταγµάτων εφόδου. Ο ναζί της Χρυσής Αυγής που χτύπησε δολοφονικά δηµοσιογράφο µε σιδερόβεργα έπρεπε να µπεί στη φυλακή µαζί µε τους υπόδικους Κασιδιάρη και Λαγό παραβίασαν εξόφθαλµα τους περιοριστικούς όρους αποφυλάκισης τους.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΟΙΝΗΣ ∆ΡΑΣΗΣ

Είναι ώρα να πάρουµε πρωτοβουλίες ώστε να εξασφαλίσουµε την ανθρώπινη στέγαση των προσφύγων σε αξιοπρεπείς ανοιχτούς χώρους, τη µόρφωση των προσφυγόπουλων και την ιατρική περίθαλψη όλων.
Χρειάζεται το επόµενο διάστηµα να σταθούµε µε τους αγώνες µας απέναντι σε κάθε κατασταλτική προσπάθεια εκκένωσης του Παλιού Αεροδροµίου στο Ελληνικό και την µετατροπή των ανοιχτών δοµών σε κλειστά κέντρα κράτησης-φυλακές.
∆ιεκδικούµε να ανοίξουν τα κλειστά κτίρια του Ελληνικού και των όµορων δήµων και να µετατραπούν σε χώρους φιλοξενίας για τους πρόσφυγες (κλειστά σχολικά κτίρια, κλειστά νοσοκοµεία, πρώην Ολυµπιακά Ακίνητα, κλειστά εργοστάσια, κλειστά ξενοδοχεία). Να αναλάβουν η Περιφέρεια, οι ∆ήµοι και τα νοσοκοµεία τη σίτιση των προσφύγων.
Να δοθεί έκτακτη κρατική χρηµατοδότηση στους ΟΤΑ και να γίνουν προσλήψεις µόνιµου προσωπικού για να στελεχώσουν κατάλληλες κοινωνικές δοµές στέγασης, καθαριότητας, ψυχολογικής υποστήριξης των προσφύγων και να µην επιτρέψουµε να ιδιωτικοποιηθούν αυτές οι δοµές µέσω των ΜΚΟ.
Οι εκπαιδευτικοί µέσα από τα σωµατεία τους να διεκδικήσουν τη δηµιουργία τάξεων υποδοχής στα σχολεία και διορισµούς ώστε να µπορούν τα προσφυγόπουλα να φοιτήσουν στα δηµόσια σχολεία. Να µην αφήσουµε το Φίλη να παγώσει τις προσλήψεις, να αυξήσει το ωράριο των εκπαιδευτικών και να φέρει «εθελοντές» για απογευµατινή λειτουργία τσακίζοντας τις εργασιακέ σχέσεις. Να ενισχυθεί το ∆ιαπολιτισµικό σχολείο στο Ελληνικό.
Τα σωµατεία των νοσοκοµείων να διεκδικήσουν ότι σε καθηµερινή βάση θα βρίσκονται στο Ελληνικό κινητές µονάδες γιατρών και νοσηλευτών από κάθε δηµόσιο νοσοκοµείο και θα γίνουν άµεσα προσλήψεις γιατρών -νοσηλευτών.
Όλοι µαζί να συνεχίσουµε τον αγώνα µας για Ανοιχτά Σύνορα, για να ρίξουµε τους φράχτες και την Ευρώπη- Φρούριο, να σταµατήσουµε τους ιµπεριαλιστικούς πολέµους, να διώξουµε το ΝΑΤΟ και τη FRONTEX, να διώξουµε τους φασίστες από την περιοχή.
Στο Ελληνικό είναι όλοι καλοδεχούµενοι, εκτός από τον Λάτση, την τρόικα, το ΝΑΤΟ και τους φασίστες.

Καλούν: ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ, Επιτροπή προσφύγων από το Ελληνικό, Σύλλογος Εργαζόµενων ∆ήµου Ελληνικού-Aργυρούπολης, Συµβούλιο Ένταξης Μεταναστών ∆ήµου Αγ.∆ηµητρίου, Κοινωνική Κουζίνα «Άλλος Άνθρωπος», Πρωτοβουλία πολιτών ενάντια στο ΤΑΙΠΕ∆

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s