Ανοιχτή εκδήλωση, Τετάρτη 20 Απρίλη, 6.30μμ, Λιμάνι Πειραιά

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΕ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ -ΟΧΙ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ
ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΧΩΡΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ

Ανοιχτή εκδήλωση Τετάρτη 20 Απρίλη 6.30μμ
μέσα στο χώρο του Λιμανιού
Παρεμβάσεις-ομιλίες από σωματεία, δημοτικές κινήσεις, κινήσεις αλληλεγγύης,  συλλογικότητες, κοινότητες μεταναστών-προσφύγων

LIMANIPEIRAIA-03-2016

Όλοι όσοι ταχθήκαμε στο πλευρό των προσφύγων δείχνοντας την αλληλεγγύη μας θεωρούμε πρόκληση το γεγονός ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ψήφισε από τη βουλή την 1η Απρίλη το αντι-προσφυγικό νομοσχέδιο που προσαρμόζει τη ρατσιστική  Συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας στην ελληνική νομοθεσία. Η εφαρμογή αυτής της συμφωνίας σημαίνει πρακτικά ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα στην αναγκαστική εκκένωση του Λιμανιού, με στόχο τη μεταφορά των προσφύγων σε κέντρα κράτησης -φυλακές και στη συνέχεια την απέλασή τους πίσω στην Τουρκία.
Αυτός ο νόμος που ξεκινάει να εφαρμόζεται από τις 4 Απρίλη, χρειάζεται να βρει απέναντί του το σύνολο των σωματείων, των Δημοτικών Συμβουλίων, των εργαζόμενων, της νεολαίας και των αλληλέγγυων της πόλης του Πειραιά. Παράλληλα χρειάζεται να μην αφήσουμε τους φασίστες να παίξουν το χαρτί τους ρατσισμού και της ισλαμοφοβίας και να εκμεταλλευτούν τα ρατσιστικά ολισθήματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Είναι ώρα να πάρουμε πρωτοβουλίες ώστε να εξασφαλίσουμε την ανθρώπινη υποδοχή, την στέγαση και τη φιλοξενία των προσφύγων σε αξιοπρεπείς ανοιχτούς χώρους, τη μόρφωση των προσφυγόπουλων και την ιατρική περίθαλψη όλων.
Χρειάζεται το επόμενο διάστημα να σταθούμε με τους αγώνες μας απέναντι σε κάθε κατασταλτική προσπάθεια εκκένωσης του Λιμανιού του Πειραιά και την μετατροπή του Σχιστού σε κλειστό κέντρο κράτησης-φυλακή. Δεν είναι δυνατόν η φιλοξενία των προσφύγων να γίνει υπόθεση του στρατού και της αστυνομίας. Διεκδικούμε να ανοίξουν τα κλειστά κτίρια του Πειραιά και να μετατραπούν σε χώρους φιλοξενίας για τους πρόσφυγες (κλειστά σχολικά κτίρια, κλειστά νοσοκομεία, πρώην Ολυμπιακά Ακίνητα, κλειστά εργοστάσια, ακινητοποιημένα πλοία, κλειστά ξενοδοχεία). Να αναλάβουν η Περιφέρεια, οι Δήμοι και τα νοσοκομεία τη σίτιση των προσφύγων. Να δοθεί έκτακτη κρατική χρηματοδότηση στους ΟΤΑ του Πειραιά και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να στελεχώσουν κατάλληλες κοινωνικές δομές στέγασης, καθαριότητας, ψυχολογικής υποστήριξης των προσφύγων και να μην επιτρέψουμε να ιδιωτικοποιηθούν αυτές οι δομές μέσω των ΜΚΟ.
Οι εκπαιδευτικοί μέσα από τα σωματεία τους να διεκδικήσουν τη δημιουργία τάξεων υποδοχής στα σχολεία και διορισμούς ώστε να μπορούν τα προσφυγόπουλα να φοιτήσουν στα δημόσια σχολεία. Τα σωματεία των νοσοκομείων να διεκδικήσουν ότι σε καθημερινή βάση θα βρίσκονται στο Λιμάνι κινητές μονάδες γιατρών και νοσηλευτών από κάθε δημόσιο νοσοκομείο και θα γίνουν άμεσα προσλήψεις γιατρών -νοσηλευτών.
Όλοι μαζί να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για Ανοιχτά Σύνορα, για να ρίξουμε τους φράχτες και την Ευρώπη- Φρούριο, να σταματήσουμε τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, να διώξουμε το ΝΑΤΟ και τη FRONTEX, να διώξουμε τους φασίστες από τον Πειραιά.

Στην πόλη του Πειραιά είναι όλοι καλοδεχούμενοι, εκτός από την Cosco, την τρόικα, το ΝΑΤΟ και τους φασίστες

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ  ΠΕΙΡΑΙΑ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ, ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΓΥΗΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s